Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Ale veď žiadna pasova kontrola nebude keď letia vramci schengenu. Hlavne aby sedelo meno a číslo OP. To, že Ryanair vyžaduje vôbec údaje vramci schengenu je nad rámec povinností. Nie vďaka našim úradom, ale Ryanair, taký Wizzair keď už chce údaje o doklade, tak tam je možnost "doklad neexistuje"

0 Citovat

Pokud letíš v rámci Schengenu tak to vůbec neřeš. Problém by snad mohl být jen do zemí jako Makedonie nebo Gruzie, kde OP uznávají jen z vlastní dobrý vůle. 

0 Citovat

Tak len pre info, bola na klientskom, aj s dotycnou pani. Pracovnicka nam potvrdila, ze vedia o tom, ze s tym maju dochodcovia na letiskach problem. Ze v EU legislative je stanovene, ze doklad totoznosti musi mat stanoveny datum expiracie, tak z pohladu pracovnikov v cudzine je vlastne neakceptovatelny.  Spravia jej novy cipovy obciansky, aj s expiraciou. Ledva to stihneme.   Ked nie, musime risknut stary a daco si vymysliet.. ako radite :)

Mne pred dvoma tyzdnami pytali k boarding pasu aj doklad totoznosti (oba lety Lufthansa) priamo na gate vo Frankfurte a vo Valencii.  Studovali to horsie ako pasovka. Zrejme meno a cislo, ale clovek nikdy nevie, kde narazi na aktivneho blbca ...  :-/ 

0 Citovat

Tak co, uz jste videli to krasne evakuacni video z Barcelony? Docela bych rekl, ze se jim to moc nepodarilo... staci dat to do googlu battery explosion barcelona ryanair nebo na instagram “megaplane” 

0 Citovat

no a teraz toto keby sa stalo v podpalubi

0 Citovat

Hm, k té evakuaci... reálně bych všem těm tupcům, kteří lezou ven s kufrem napařil takovou pokutu, aby už nikdy v životě nemohli letět letadlem. Tohle fakt nepochopím.

0 Citovat

Ahoj, prosím o radu.

V pátek letíme z Katowic do Edinburghu s Ryanairem. V pátek má ale být stávka německých, irských, švédských, belgických a možná i nizozemských pilotů. Předpokládám, že se to může dotknout i našeho letu, když i z Katowic může letět německý pilot (?). Chtěla bych se zeptat, co máme dělat, když by nám ten let zrušili třeba pár hodin předem? Máme už zajištěné ubytování, něco z toho už nejde zrušit, máme dovolenou atd. Můžeme tedy třeba odjet do Prahy, odkud v sobotu letí také Ryanair do Edinburghu, a Ryanair nám pak proplatí tu zpáteční letenku z Prahy? 

Ještě bych se chtěla zeptat, jak "vybookovat" sedadla vedle sebe, jak někdo uváděl v diskuzi výše, když si sedadla vedle sebe nebudeme kupovat. Díky :)

0 Citovat

Vybookovanie sedadiel dúfam že nikto nebude verejne rozoberat :) a takto keď bude štrajk to neovplyvnis ani odlety z Prahy. Istota je skôr iná letecká spoločnosť a potom si nárokovať na preplatenie letenky 

0 Citovat

Posledne byl zruseny let  Brno - Stansted i  Stansted -Cork a bez mrknuti oka byla vymenena letenka za Praha - Dublin  a jeste se zajimali o cestu z Dublinu do Corku , dopredu se ale neda  takto uvazovat  , trosku bych mozna u Polska spolehal na to,ze  O Leary  proti stavkujicim a odborum pritvrdil a od podzimu  presunuje 6 letadel z Dublinu do Polska , o polsky trh ma celkem vetsi  zajem jak o CR ,,uz i s toho  pohledu jak se snazil vytrlacit Wizzair , Edinburgh je Skotsko a  nejsem si jisty  zda se v soucasne dobe  budou  Skotove snazit o totez co Anglicani , ale to jsou jen  takove smyslenky nicim moc nepodlozene , jedno je vsak jasne, jednat se da az ve chvili, kdy bude oznameno . ze je let zrusen  ,,vyse zmineny let  z Brna byl zrusen az  dopoledne v den odletu  a za hodinu na to prisla sms oo zruseni  letu do Corku

Ohlede sedal uz tady bylo toho tolik  ze nema smysl nic psat , ale preci jen moje rada . pokud nechcete koupit tak zkuste check in delat az v posledni moznou cvhvili  ,,zalezi jak bude letadlo plne .. jinak pokud  dojde k zruseni letu , na jiny let  neplati  samozrejme sedadla , jednou se me uz stalo ze nechteli uznat ani priority , ted  ta nahrada  za zrusene lety byla vcetne  priority ...
0 Citovat

Tady se dozvím i to, co nechci😂😂😂 ale je to přínosné 👍

0 Citovat

Máte zkušenosti s lítáním s batohem jako větším příručním zavazadlem? Je o pár centimetrů větší než povolené rozměry a beru k tomu plátěnou tašku na drobnosti. Teoreticky se dá oboje strčit pod sedačku. Nově prý můžou i příruční zavazadla šoupnout do nákladového prostoru, což by batoh asi docela slušně odnesl. 

0 Citovat

Moje aktuální zkušenost. V pondělí jsem letěl z Praha do Krakova a v pátek zpátky. Pokud si člověk nezaplatí priority, tak jde zavazadlo do podpalubí. Kufr/batoh, je to úplně jedno. Já na cestu do Krakova priority neměl a batoh šel do podpalubí. Moc čistej se nevrátil. Rozměry neřešili. Takže buď batoh obalit do folie nebo si zaplatit priority.

0 Citovat

Zdravím, jsem tu poprvé, tak nevím, jak to tu přesně funguje. Mám dotaz, chci přikoupit letenky dětem na již odbavený let, ale to již není možné.  Jako jediná možnost mi přišla 1 dospělý+dítě a udělat zcela novou rezervaci, zadat pouze děti nelze. Letím s Ryanair. Máte někdo podobnou zkušenost, nebo popřípadě radu, jak to udělat? Díky moc.

0 Citovat

Vypadá to, že dnes je v Prg šťára:-)


screen-shot-08-23-18-at-02-03-pm.jpg

0 Citovat

Rozkaz zněl jasně. Zastavit muže s koženou brašnou.

0 Citovat

Always getting better :D Od 1.11.2018 pouze malý příručák, velký za 8 €... https://corporate.ryanair.com/ne...ng-delays/

0 Citovat

Ja napr. tento krok ryanu vitam. Sice nerad priplacam za blbosti, ale toto ked sa odovzdava na desku, tak sa konecne nemusim trapit s nejakymi mililitrami, ci ostrymi predmetmi ... 8 € za takuto moznost je pre mna prijatelnych.

0 Citovat

Od nich bych to nečekal, ale pořád je to za 6 €/£ i s priority, to se ještě dá. Na ty dvou-třídenní víkendovky ten malý příručák stačí, Wizz mě v tomhle dostatečně vycvičil. 

0 Citovat

A zaroven zvysuju objem malej batoziny - We have increased the size of the free small carry-on bag by over 40% from 35 x 20 x 20cm (14,000 cm³) to 40 x 20 x 25cm (20,000 cm³) ... takze sme skoro na urovni byvaleho Wizz Small

0 Citovat

Přijde mi, že si v tom textu docela protiřečí. Nebo tomu jen špatně rozumím?

V textu

– The new policy will go live at boarding gates on/after 1 November 2018 and for all bookings made on/after 1 September 2018.

=vztahuje se na letenky koupené od 1.9., tudíž pro letenky pořízené dříve i po 1.11. platí pravidla jako doposud (1xmalé+1xvětší)

A ve FAQ je uvedeno toto:

4. What about customers who have already booked flights before 1 September for travel on/after 1 Nov?

The new bag policy will apply to all travel on/after 1 November.

Non-priority customers who booked flights before 1 September (for travel after 1 Nov) can either add Priority Boarding for €/£8* or a 10kg bag for €/£10* or they may cancel their booking for a full refund.

=platí pro všechny bez rozdílu

0 Citovat

Jo taky mě tohle zarazilo když jsem to četl. Možná by si měli ujasnit jak to je. Na druhou stranu pokud to bude i pro rezervace před 1.9., tak to jsou fakt dementi. Plus ještě když to není patrný jak to je 

0 Citovat

Michael napsal(a): pokud to bude i pro rezervace před 1.9.,

Samozrejme, že to platí retroaktívne aj na doteraz uskutočnené rezervácie na lety po 1.11. Na tom nie je nič zvláštne, aj pri poslednej zmene všeobecných podmienok uplatnil retroaktivitu. Vo všeobecných podmienkach si zrejme (nechceme sa mi ich teraz študovať) vyhradzuje právo meniť všeobecné podmienky. Kto nesúhlasí so zmenou, môže zrušiť rezerváciu a dostane peniaze späť (možno automaticky a možno bude treba vrátenie vyhádať). Veď poznáme Ryanair, alebo nie?
0 Citovat

Zas hledat novej batoh :D

0 Citovat

Netreba kupovať nový, stačí vyhrabať starý wizzairácky :D

0 Citovat

Ještě mě zaujal tento bod:

5. What are the small bag dimensions?

We have increased the size of the free small carry-on bag by over 40% from 35 x 20 x 20cm (14,000 cm³) to 40 x 20 x 25cm (20,000 cm³). 

We have almost doubled the size of our small bag sizer from 35 x 20 x 20cm (14,000 cm³) to 42 x 20 x 30 cm (25,200 cm³) to allow carry-on bags that are considerably (25%) larger than our permitted small bag dimensions. (See diagram)


Předtím byla klec na zavazadla přesně na povolený rozměr, zatímco teď je s tolerancí. Skutečný povolený rozměr tedy aspoň teoreticky bude 42 x 20 x 30 cm.

0